Analiza termalne vode

Analiza vode

Analiza termalne vode. Analizom Gradskog Zavoda za zaštitu zdravlja (laboratorija za humanu ekologiju) u Beogradu, potvrdom 5/3161 od 30.10.1997. godine utvrđeni su sledeći parametri uzorka vode sa bušotine termalnog izvora u Salašu Noćajskom

. Analizom Gradskog Zavoda za zaštitu zdravlja (služba za higijenu i medicinsku ekologiju) u Beogradu, potvrdom 65/22 od 19.11.1997. godine utvrđeno je da se prema izmerenim vrednostima alfa i beta aktivnosti termalna voda može koristiti za piće. Analizom Gradskog zavoda za zaštitu zdravlja u Beogradu uzorak vode odgovara normama Pravilnika o kvalitetu prirodne mineralne vode.

Gradski zavod za zaštitu zdravlja u Beogradu svojom hemijskom analizom ukazao je na blagotvorna delovanja vode na ljudski organizam. Izuzetan hemijski sastav i pH vrednost omogućava pravilan rad bubrega i mokraćnih kanala.

Wellnes & Spa

Analza termalne vode na bazenima

Analiza termalne vode i njena blagotvornost. Redovnim konzumiranjem vode sprečava se pojava kamena u bubrezima i razlaganje postojećeg. Reguliše izlučivanje viška soli iz organizma te povoljno utiče na krvni pritisak. Voda sadrži optimalnu količinu sumpora koji blagotvorno deluje na kožu tako što čisti pore i pomaže u suzbijanju aknikod problematične kože. Voda se izuzetno dobro pokazala kod reumatoloških oboljenja (bolovi u zglobovima, kostima, kičmi), fizičkih oštećenja (opekotina, posekotina), alergijskih promena, peruti.

Svakim sledećim kupanjem u lekovitoj vodi osetićete značajne promene. Koža će Vam biti elastičnija i mekša. S obzirom na to da je njena uloga višestruka, mineralna voda može se koristiti na različite načine, svakodnevno ili popotrebi, što zavisi od cilja koji se želi postići.

Analiza vode

Blagotvorna dejstva prirodnih izvora uspostavljaju ravnotežu između zdravlja, lepote i dobrog osećaja celog organizma. Termalna voda osim što u sebi sadrži minerale je i hipoalergena, a samim tim je pogodna za osetljivu i iritiranu kožu. Prirodno je čista i bogata mineralima. Povoljno utiče na lokomotorni sistem, na oporavak kod respiratornih bolesti ili reumatskih oboljenja. Voda sadrži natrijum, kalcijum, magnezijum, sulfate, hidrokarbonate te je idealna za otklanjanje stresa, umora, preosteljivosti i nesanice.

Analiza termalne vode zavoda

Analiza termalne vode zavoda za javno zadravlje. Preuzmite zvanična dokumenta hemijske analize:

Chemical analize (pdf)
Hemijska analiza (pdf)