Plava Zvezda bazeni sa termalnom vodom

Plava Zvezda

Plava Zvezda – Termalni bazeni. Na termalnom izvoru u Salašu Noćajskom, južno od Sremske Mitrovice čijoj Opštini i pripada, 1994. godine izvedena su detaljna hidrogeološka istraživanja. Pri tome je urađena istražna bušotina ISN-S u okviru koje je ugrađena bunarska konstrukcija. 

Od 1994. do 2004. godine rađena su brojna istraživanja i hemijske analize kako bi se odredio kvalitet i uticaj vode na organizam čoveka. Izvor sa termalnom mineralnom vodom nalazi se na dubini od 492m. U jednoj sekundi istekne 7l vode sa temperaturom od 40°C.

Dubina izvora uslovljava mekoću vode čime se karakteriše ova voda koja je mnogo mekša u odnosu na flaširane vode. Pogoto one koje se nude na našem tržištu a i šire. Izvor takođe karakteriše izuzetan hemijski sastav i bakteriološka ispravnost.

Plav aZvezda bazeni

Plava Zvezda bazeni – balgotvornost

Preko kože tela termo mineralna voda deluje na telo jer se minerali koji tako dospevaju u organizam i nrasporede u telu gde su najpotrebniji. Oslobađa nas stresa, ublažava bolove, poboljšava cirkulaciju.

Posle boravka na termalnim bazenima odlazite kuci preporođeni. Terme se koriste i zimi pa je veoma važno obratiti pažnju da svoje telo ne izlažete hladnoći, promaji, klima uređajima. Kada ste razgrejali mišiće i vezivni sistem može doći do negativnih reakcija kao što je ukočenost zglobova i kičme.

Takođe ne treba odmah posle posete bazenima da se izlažete velikoj fizičkoj aktivnosti. Koliko ste dana proveli uživajući u termalnoj vodi toliko dana po dolasku kući morate čuvati svoje telo da bi efekat bio dobar. Nastavlja se i kod kuće obavezno unošenje tečnosti u organizam svakog dana kao i u banjama da bi olakšali funkciju bubrega i da nebi kolabirali. Obratite pažnju i na ishranu: kontrolisati unos masne hrane i šećera.

Posle korišćenja termo mineralnih voda za kupanje podižete temperaturu tela pa se lakše telo bori protiv štetnih bakterija i virusa. Poboljšan protok krvi doprinosi boljem čišćenju toksina i bolja prokrvljenost tela. To znači da ste posle korišćenja termalno mineralnih voda ojačali svoj imunitet i pripremili se za normalno funkcionisanje.

bazeni